Ondřej Koráb je jedním z mála českých kuchařů, kteří se učili od různých Michelinských mistrů. Koráb své oceňované mentory vystřídal napříč Anglií, kde se učil 4 roky od několika velikánů. Za své nejcennější zkušenosti vděčí především šéfkuchaři Chrisu Stainesovi s nímž vařil v restauraci Foliage. Dalšími top mentory, kterými se Koráb může chlubit je například francouzský labužník Daniel Boulud či nadšenec a světový propagátor molekulární gastronomie Heston Blumenthal. Jeho restaurace The Dinner by Heston Blumenthal, kde se Koráb učil, patří podle prestižního gastronomického žebříčku San Pellegrino mezi 50 nejlepších restaurací světa a je ohodnocena dvěma Michelinskými hvězdami.
Když začala být Korábovi Evropa malá, vycestoval v roce 2011 do kanadského Toronta, kde se dále inspiroval možnostmi ve vysoké gastronomii. Jeho vlastní nápady a chutě ho přivedly zpátky do Prahy, kde předvádí svůj osobitý styl. V restauraci Le Grill působí od února 2014 a od června téhož roku je jejím šéfkuchařem.

Úspěchy mladého šéfkuchaře jsou oceněny i několika certifikáty a umístěními v různých kulinářských soutěžích. V letech 2005 - 2008 soutěžil s Juniorským národním týmem ČR a v roce 2006 získali dvě stříbrné medaile v mezinárodních soutěžích – v kulinářské soutěži IKA pořádané v německém Erfurtu a na Světovém poháru Culinary World Cup v Lucemburku. Ve stejném roce se tým umístil i na 1. místě v kulinářské soutěži Gastro Hradec. Následovala bronzová medaile v soutěži Kuchař roku 2007/2008 v juniorské kategorii a bronz obhájil také po návratu ze zahraničí, kdy vyhrál 3. místo v soutěži Kuchař roku 2013/2014 v seniorské kategorii. Posledním oceněním je udělení jména „Objev roku 2015“ v soutěži Zlatý kuchař, které se účastnili nejprestižnější čeští šéfkuchaři. K největším koníčkům Ondřeje patří navštěvování Michelinských restaurací a inspiruje se také ve své sbírce prvotřídních kuchařek, která již čítá více než 80 knih.